inzerce · kontakty · galerie · archiv · odkazy
17.5.2024 rozcestník novinky přeměna náš svět o nás komunita web

Nový pohled na genitálie a gender

<<     <      6/22      >     >>

Úpravy genitálií prováděné kosmetickými chirurgy

Intimní poradna jednoho periodika vycházejícího v celostátním nákladu zveřejnila následující dotaz:

Jsem mladá žena, která zatím absolvovala jen několik sexuálních styků. Jsem totiž přesvědčená, že má vulva působí nepřitažlivým a neforemným dojmem. Je velmi neobvyklé, aby poštěváček spolu s malými stydkými pysky vyčníval zpoza velkých stydkých pysků? Nevíte náhodou o nějakém plastickém chirurgovi, který by se specializoval na tuto abnormalitu?


Z tohoto dotazu lze odhalit nejen touhu po chirurgické úpravě vyjádřenou ženou, která si je vědoma, že problematické tělesné rysy se dají korigovat chirurgickou cestou, ale i nedostatek znalostí ohledně genitálií jiných žen a stud pociťovaný vůči genitáliím vlastním.

Tentýž názor lze vyčíst i z odpovědi poskytnuté redaktorem/konzultantem dané rubriky: "Můžete se samozřejmě obrátit na specializovaného chirurga, ale nejlépe uděláte, opatříte-li si (...) některou z publikací obsahujících fotografie různých typů ženského zevního genitálu v celé jejich rozmanitosti, kde nepochybně najdete svůj případ uvedený mezi normálními variantami".


V jednom z pozdějších vydání téže rubriky byla otištěna i reakce jednoho ze čtenářů na výše uvedený dotaz:

S pomocí svých kolegů v práci jsem uspořádal takovou malou neformální anketu a nenašel jsem mezi nimi jediného, který by zmíněné tělesné uspořádání nepovažoval za mimořádně vzrušující. Ti z nás, kteří něco podobného viděli dosud jen na fotografiích, mohli jen tiše závidět těm, kdo již měli pohlavní styk s některou z těchto mimořádně obdařených žen. Ta ženská nemá tělesný defekt, ale dar!


Jak daleko je pak od tvrzení lékaře, jenž má za to, že intersexuální dítě "nemusí prožít zbytek života s takovými genitáliemi, s jakými se narodilo", k tvrzení, že tak nemusí učinit nikdo? Během posledních dvaceti let se skalpely kosmetických chirurgů postupně přesunuly od nosu k ňadrům a stehnům. Co jim zabrání v tom, aby se přesunuly ještě níže?


Pokud onu mladou ženou, která není spokojena se svými genitáliemi, neuspokojí výše citovaná odpověď, je velmi pravděpodobné, že vyhledá pomoc u kosmetického chirurga.

"Korekce" malých stydkých pysků se již zařadila mezi vzkvétající lékařská odvětví a v odborných časopisech začínají vycházet články o ženách, které si "stěžují na nadměrné stydké pysky", což má znamenat, že labia jsou příliš dlouhá a ne že by jich bylo příliš mnoho. V některých případech se na adresu těchto nadměrných stydkých pysků uvádí, že "se táhnou přes celé perineum až k řitnímu otvoru", čímž "způsobují potíže mechanického rázu jako je například bolestivý a obtížný pohlavní styk, problémy při nošení těsně upnutého šatstva či komplikace s udržováním hygieny po vyprázdnění".

Přestože hypertrofovaná labia nejsou projevem endokrinologických poruch ani dalších fyziologických odchylek, nejsou považována za přirozená, ale za nežádoucí prvek, který je třeba upravit odstraněním nadbytečné pokožky.


<<     <      6/22      >     >>

Shlédnuto: 964532x    |    Komentáře: 0    |    Tipů: 0    |   
Translidé 2003-2024 | MAPA | on-line: 0 |        Creative Commons License